Annons:

BUN når inte sina ekonomiska mål-kallar till extra nämndmöte

Nästa onsdag kallar Marcus Fridlund (S) ordförande i Barn-och utbildningsnämnden till ett extrainsatt möte med nämnden. Anledningen är det ansträngda ekonomiska läget. Länge närde BUN att man skulle kunna nå ett noll resultat men nu verkar inte det gå att nå, trots att man har satt in sparåtgärder.

Annons:

Den prognos som ligger efter september månads ekonomiska utfall visar på att nämnden kommer att göra ett minusresultat på sex miljoner kronor.

Underskottet i budgeten har funnits sedan i våras och de åtgärder som satts in för att nå ekonomisk balas samt de handlingsplaner som vidtagits under hösten har inte varit tillräckliga för att nå en noll-prognos för 2019.

Störst avvikelse mot budget gör den obligatoriska skolan som beräknas gå minus nio miljoner kronor under 2019.

Det underskottet har under större delen av 2019 uppvägts av att Västerviks gymnasium har haft lägre kostnader, men nu har den trenden vänt och gymnasiet beräknas ge ett blygsamt överskott på 2,5 miljoner kronor.

Anledningen är att gymnasiet har betydligt fler interkommunala elever under hösten än vad man antagit i budget samt att migrationsverkets bidrag för asyl och nyanlända har minskat snabbare än förväntat.

Förskolan pekar mot ett underskott på 2,5 miljoner kronor och det beror på att flera förskolor har haft högre personalkostnader under våren än vad de hade planerat för.

Komvux och SFI gör ett litet överskott på 1,5 miljoner kronor likaså den övergripande verksamheten.

Totalt hamnar prognosen för BUN på ett prognostiserat resultat på sex miljoner kronor minus.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt