Annons:

Workshop om den växande besöksnäringen

Hur ska besöksnäringen i Västervik utvecklas? Det samtalde politker, näringslivet och tjänstmän om i måndags.

Workshop om den växande besöksnäringen

I måndags samlades politiker, kommunala tjänstemän och företrädare för näringslivet hor Västervik Framåt, för att diskutera den växande besöksnäringen och det framtida offentliga stödet.

Annons:

Just nu inventerar Region Kalmar län de behov kommunerna i länet har för att även i fortsättningen vara en av Sveriges starkaste regioner att besöka både ur ett nationellt och internationellt perspektiv.

- Västervik Framåt ansvarar för utvecklingen av besöksnäringen och tycker det är viktigt att politiker, tjänstemän och näringslivet finns samlade i så stor skara som möjligt, då näringen står inför ett stort skifte, säger Jakon Franzén, destinationsansvarig på Västervik Framåt.

Christina Thorstensson som arbetar som utvärderare år Region Kalmar redan är en stark spelar på den svenska turistmarknaden.

- Västervik är en av länets starkaste lysande stjärnor, därför är det viktigt att Västervik utvecklas för hela länet.

Under workshopen tog man ett helhetsgrepp kring en rad frågor som rör besöksutvecklingen. Bland annat infrastrukturen, marknadsföringen, destinationsutvecklingen och kompetensförsörjningen som det offentliga kan vara med och bidra till.

- Det är så viktigt att vi diskuterar frågorna ur ett fågelperspektiv och får en bra möjlighet att ventilera och se det från många olika håll. Framförallt måste vi fortsätta att ta ett samlat grepp kring kompetensförsörjningen och destinationsmarknadsföringen för att öka attraktiviteten i Västerviks kommun. Efter detta möte är det viktigt att det också blir verkstad, att vi gör något med det vi samlar in, säger Annika Källmark, marknadschef på Västervik Resort.

Från politikens sida var det bra uppslutning. Socialdemokraterna, Centern, Kristdemokraterna, Moderaterna, Liberalerna och Miljöpartiet fanns representerade.

- Besöksnäring och turism är allt mer viktigare näring för regionen och kommunen. För att öka tillväxten är det viktigt att det offentliga tar sitt ansvar där kompetensförsörjning och kommunikationer bland annat är viktiga exempel, säger Harald Hjalmarsson, moderaterna, som var en av deltagarna under eftermiddagen.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt