Annons:

Henriksson efter hårda kritiken:

Anders Henriksson (S) regionråd med ansvar för övergripande frågor och ekonomi.

Henriksson efter hårda kritiken: "Finns en gräns"

Anders Henriksson (S) regionråd med ansvar för övergripande frågor och ekonomi i region Kalmar län, svarar på medarbetarnas kraftiga kritik angående lönesättningen på Västerviks sjukhus.
– Alla vill öka löneutrymmet, någonstans finns det en gräns för uttagen av högre lön för att det inte ska äventyra helheten, säger han.

Annons:

Tidigare idag publicerade vår tidning en debattartikel där 156 medarbetade inom Region Kalmar län anser att Regionledningen är cyniska när de inte följer de centrala löneavtal som förhandlats fram av bland annat Vårdförbundet.

Det är sjuksköterskor, barnmorskor, biokemiska analytiker och röntgensjuksköterskor, främst på Västerviks sjukhus, men även medarbetare på andra sjukhus i regionen har skrivit under en protestlista.

"Någonstans finns det en gräns"

Anders Henriksson kommenterar medarbetarnas missnöje på det här sättet.

– Vi har en bra relation med Vårdförbundet och den överenskommelse vi har gjort med avtalskonstruktionen, säger han.

Han menar att ingen vill minska det löneutrymme som finns.

– Alla vill öka löneutrymmet, någonstans finns det en gräns för uttagen av högre lön för att det inte ska äventyra helheten, säger Anders Henriksson.

Han säger att regionledningen ofta träffar medarbetarna och försöker att ta deras synpunkter på allvar.

– Men det är de fackliga organisationerna som vi förhandlar med.

Vårdförbundet

Mattias Jonsson är representant för Vårdförbundet i Västerviks sjukhusråd och menar att Vårdförbundet står upp för sjuksköterskorna och ständigt påtalar för arbetsgivaren att de är underbetalda.

– Avtalet är treårigt och det här året blev det inte på det sättet som vi ville. Nu har arbetsgivaren ett år på sig att visa att de verkligen vill måna om sina anställda, annars kan Vårdförbundet säga upp avtalet inom två år, säger Mattias Jonsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt