Annons:

 Vill ta fram policy för ökat jakttryck på kommunens mark

Västerviks kommun vill öka jakttrycket på sin mark.

Vill ta fram policy för ökat jakttryck på kommunens mark

Viltvårdsfrågan har ändrat karaktär och viltstammarna av dovhjort och vildsvin har ökat vilket medfört en del problem. Så har även skett på kommunens mark och därför vill kommunstyrelsen att en policy och riktlinjer arbetas fram.

Annons:

Västerviks kommun har markområden på olika platser i kommunen. Syftet med de markområdena är främst att de ska vara en markreserv för framtida utveckling av kommunen. Idag har inte kommunen någon skötsel av vilt eller bedriver viltvård på de områdena. I vissa områden har kommunen upplåtit jaktarrenden. Kommunen har möjlighet att genomföra ytterligare åtgärder om det så önskas från fastighetsägarperspektiv.

Nu visar det sig att viltstammarna av främst dovhjort och vildsvin har ökat och det medför problem. Detta har aktualiserat och kommunen har tagit kontakt med jakträttsinnehavare att öka sitt jakttryck. Dock saknas det ett tydligt uppdrag, organisation och ansvarsfördelning samt avsatta ekonomiska medel för viltfrågan.

Därför föreslår kommunstyrelsens förvaltning att samhällsbyggnadsenheten får i uppdrag att ta fram en policy för viltvård och riktlinjer för de frågorna samt att ekonomiska medel för verksamheten beaktas vid kommande budgetarbete.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt