Annons:

Inzile AB får Solrospriset

Ragnar Ågren vd för Inzile AB

Inzile AB får Solrospriset

Västerviksföretaget Inzile AB har fått Solrospriset för att bygga eldrivna arbetsfordon. Det är Klimatkommissionen i Kalmar län som årligen delar ut priset.

Annons:

Priset kommer att delas ut på torsdag eftermiddag i länsresidenset och det består i ett diplom en bukett blommor och äran att tilldelas Solrospriset.

Klimatkommissionen vill uppmärksamma företag, organisationer, personer eller föreningar som bidragit till ett klimat smartare Kalmar län.

De som får priset har gjort framstående åtgärder eller insatser som inspirerar och genererar innovationer, jobb och aktiviteter inom klimat-och energiområdet.

- Vi tycker att Inzile AB är ett alldeles utmärkt exempel på vad man kan göra som företag, säger Madeleine Mårtensson, klimat-och energistrateg vid länsstyrelsen i Kalmar län.

Hon berättar att det som ledde till att Inzile AB utsågs till att få Solrospriset var att de är nytänkande då det gäller att bygga arbetsredskap som drivs med el.

- Det är jättehäftigt och i linje med vad länet har för miljömål, säger Madeleine.

Inleds med lunch

Prisceremonin inleds med lunch i länsresidenset och efterföljs av att pristagarna får berätta om sina företag och de visioner som de har.

- Därefter är det prisutdelning, säger Madeleine Mårtensson.

Förutom Inzile AB delas Solrospriset ut till en skolklass i Kalmar som gjort en film om vilken mat som man ska väljer utefter årstid.  Samt Runes Bensin i Emmaboda, en mack som hela tiden legat före och alltid haft en miljövänlig drivkraft.

- Vi är så stolta över att vi har så duktiga personer i vårt län, säger Madeleine Mårtensson.

DVV Har försökt att nå Ragnar Ågren vid Inzile AB, men inte lyckats.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt