Annons:

LÄNET: MISSTÄNKTE MANNEN FRISLÄPPT - KVINNAN HÄKTAD

Den man som, tillsammans med en kvinna, har misstänkts för mord på ett spädbarn släpptes på onsdagseftermiddagen på fri fot. Kvinnan häktades däremot, skäligen misstänkt för barnadråp.

Annons:

Natten mellan fredag och lördag avled ett spädbarn i en bil någonstans på vägen mellan Kristianstad och Kalmar. Enligt obekräftade uppgifter till Aftonbladet ska fordonet ha varit en taxi.

Två personer, en man i 35-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern – båda hemmahörande på samma adress i Kalmar, greps och anhölls i helgen.

Under tisdagen begärdes de båda häktade av åklagaren, mannen misstänkt för mord och kvinnan misstänkt för mord alternativt barnadråp.

Kvinnan häktades

När häktningsförhandlingarna hölls under onsdagseftermiddagen frisläpptes mannen och är inte längre misstänkt. Kvinnan häktades däremot av Kalmar tingsrätt, skäligen misstänkt för barnadråp. Kvinnan nekar till brott.

– Jag kan inte säga mer än att min klient just nu mår fruktansvärt dåligt, säger kvinnans advokat, Michael R Boberg, till SVT.

Känsligt läge 

– Tingsrätten har hävt anhållandet. Man ansåg alltså inte att det fanns tillräckliga bevis som gör att han ska häktas för brottet, säger kammaråklagare Jeanette Boye till SVT.

– Utredningen är inne i ett känsligt läge och kommer drivas vidare med de åtgärder vi planerat.

Har hävdat sin oskuld

Sedan mannen släppts på fri fot av tingsrätten sa hans advokat, Emil Löfström, följande till SVT:

– Jag är naturligtvis väldigt glad. Han har hela tiden hävdat sin oskuld och är så klart också väldigt glad över att vara släppt.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt