Annons:

Bilfritt på Fiskaretorget  – positivt enligt undersökning

Att Fiskaretorget stängdes av för trafik i fem veckor i somras upplevdes positivt enligt en undersökning.

Bilfritt på Fiskaretorget – positivt enligt undersökning

Under sommaren var Fiskaretorget avstängt för trafik i Västervik. Hur det uppfattades av medborgare och näringsidkare har gjorts genom en medborgarenkät och svaren visar till övervägande del att man föredrar ett bilfritt Fiskaretorg.

Annons:

152 personer och 28 näringsidkare har svarat på undersökningen. Flertalet, 80 procent, av de tillfrågade svarar att försöket varit bra, 18 procent tycket inte att det varit bra medan två procent inte haft någon åsikt.

De flesta som kommenterat frågan anser att det blivit trevligare när Fiskaretorget blivit bilfritt och att det blivit en bättre miljö att strosa omkring i. De negativa kommentarerna handlar främst om att det blivit längre färdväg för dem som ska åka till Gränsö och Norrlandet.

På frågan om hur länge som Fiskaretorget skulle vara avstängt svarade en majoritet 45 procent att det torget skulle vara avstängt längre än fem veckor vilket det var i år. 32 procent ansåg det var bra som det var medan 23 procent ansåg att det skulle vara avstängt kortare tid.

– Det är nog klokt att titta vidare på hur Fiskaretorget ska användas även vintertid. Hur ska vi hantera bland annat parkeringsplatser och olika verksamheter, säger Dan Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande.

Hur trafiken kommer att vara på Fiskaretorget 2020 kommer att fattas under våren 2020.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt