Annons:

Var ska torghandeln bedrivas i Västervik?

Är det optimalt att bedriva torghandel på Fiskretorget i Västervik, eller är det på det sättet att den ytan konkurrerar med andra evenemang och intressen? Den frågan har samhällsbyggnadsenheten undersökt.

Annons:

I Västervik bedrivs idag torghandel på Stora Torget och Fiskaretorget. Västerviks Citysamverkan har under flera år förespråkat en flytt av Fiskretorgets torghandel, för att underlätta för det ökande antalet evenemang som lokaliserats till just Fiskaretorget. Evenemangen konkurrerar om samma ytor som torghandeln.

Samhällsbyggnadsenheten har undersökt möjligheten att flytta torghandel och ser en lösning om att all torghandel flyttas till Stora Torget.

Enligt samhällsbyggnadsenheten skulle en flytt dit medföra mer liv och rörelse på torget samtidigt som stråket längs med Storgatan skulle öka. Innan en flytt måste dock ett omfattande utredningsarbete genomföras kring behovet av förråd, el, vatten med mera. Man ska också se vilka konsekvenser en flytt får för torghandlarna och angränsande verksamheter.

Kommunstyrelsen beslutade att låta samhällsbyggnadsenheten utreda förutsättningarna för att flytta torghandelsplatser till Stora Torget.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt