Annons:

Kommunstyrelsen beviljar medel ur RUF:en

Både miljö-och byggnadsnämnden och Barn-och utbildningsnämnden begär att få ta pengar från Resultatutjämningsfonden (RUF). Tidigare har även Socialnämnden fått ta ut sju miljoner kronor från RUF.

Annons:

Resultatutjämningsfonden är pengar som varje nämnd har sparat från tidigare års överskott. Miljö-och byggnadsnämnden har ett sparat kapital på två miljoner kronor och vill under 2020 ta ut 500 000 kronor för att prioritera kvalitetsledningssystemet och digitaliseringsarbetet nästa år. Barn och utbildningsnämnden (BUN), vill få tillgång till hela sitt sparkapital, 4,6 miljoner kronor. Anledningen är att BUN beräknas göra ett underskott på sex miljoner kronor i år.

Kommunstyrelsen beviljar att nämnderna får ta ut pengarna ur RUF:en.

Moderaterna menar att BUN ska få ta ut pengar ur fonden men att det vore bättre att BUN hade fått tio miljoner kronor extra i sin budget.

Nu är det upp till kommunfullmäktige att fatta det slutgiltiga beslutet om nämnderna ska få de pengar som de ansökt om. Blir det så innebär det att nämnderna i kommunen beviljats att ta ut 12,1 miljoner kronor ur resultatutjämningsfonden, främst för att de inte har klarat av att hålla sina budgetar.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt