Annons:

Gamla detaljplaner hindrar utvecklingen av näringsverksamhet

En ansökan har kommit in till miljö-och byggnadskontoret om att starta en restaurangverksamhet i lokalen Allén 68 (tidigare Skönero kött). Men nekas av miljö-och byggnadsnämnden då detaljplanerna för området är för gamla.

Annons:

Miljö-och byggnadsnämnden är eniga om att det beslut de tog i onsdags följde lagen och att de inte kunde göra något annat sätt. Men att beslutet hade kunnat bli annorlunda om detaljplanerna varit nyare.

– Därför har en enig nämnd gjort en protokollsanteckning om att detaljplanerna i kommunen måste förnyas. Vi stöter på gamla detaljplaner lite då och då som hindrar näringsverksamhet i kommunen, säger Akko Karlsson (MP) vice ordförande för miljö-och byggnadsnämnden.

Detaljplanen som stoppar näringsverksamheten är från 1942 och medger småindustri och bostäder i området, inte restaurangverksamhet.

– Vi är tvungna att följa lagen. Nu kan vi bara konstatera att vi tvingas stoppa en näringsverksamhet för att detaljplanen var för gammal, säger Marie Stenmark (M), ledamot i nämnden.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt