Annons:

”Vi har en plan och är redo för att snöröja”

Magnus Petersson verksamhetschef Västervik Miljö & Energi AB.

”Vi har en plan och är redo för att snöröja”

Magnus Petersson, verksamhetschef på Västervik Miljö & Energi AB, säger att man är redo för att snöröja och halkbekämpa de gator som de har ansvar för i kommunen. Vill man följa hur snöröjningsarbetet kommer att genomföras i vinter, så kommer det inom kort att läggas upp en länk, på Västervik Miljö & Energi AB:s hemsida.

Annons:

Nu är upphandlingen klar för alla 23 snöröjningsområden i Västerviks tätort och alla förberedelser är klara.

- Vi har haft möte med alla snöröjare, det är en viktig förberedelse för oss att träffa alla entreprenörer. Vi har kontrakt med många erfarna snöröjare, samtidigt som vi har fått in några nya, då en del har gått i pension, säger Magnus Petersson.

I stort sett all snöröjning och halkbekämpning som görs i Västerviks kommun, köper Västervik Miljö & Energi AB upp av lokala entreprenörer. Totalt i kommunen har man 71 områden i kommunen, där entreprenörer röjer snö och halkbekämpar. Man har några mindre maskiner som man snöröjer i egen regi på platser som är svårtillgängliga i Västervik.

Öppnar vinterväghållningssida

Inom kort kommer en vinterväghållningssida att öppnas på Västervik Miljö & Energi AB:s hemsida.

- Där kan man se vad vi har gjort och vad vi planerar för åtgärder. Där skriver vi också om någon av våra entreprenörer fått maskinhaveri, säger Magnus.

På sidan kommer det också att finnas information och kommunens riktlinjer för snöröjning samt en snörapport och en karta över vilka gator som kommunen ansvarar för att röja snö på.

- Det viktigaste är att fastighetsägare inser att de har ett jätteansvar att snöröja och halkbekämpa sin del av gångbanan som finns utanför deras fastighet. Vi har ett jättebra samarbete med fastighetsbolagen i Västervik.

Ännu ingen frosthalka

Hösten har varit ovanligt mild i år. Det innebär att rutinerna har förändrats för Magnus Peterssons medhjälpare.

- Den milda hösten har gjort att lövfällningen fortfarande pågår. Därför fortsätter vi att ta bort löv från gator och trottoarer. Snö, is och löv är inte en bra kombination, säger Magnus Petersson.

Det andra är att man inte har behövt halkbekämpa några gator eller trottoarer än, trotts att november snart är till ända.

- Det är ovanligt att vi inte har behövt halkbekämpa någon gång så här långt in på året.

När behovet kommer har man förberett sig ordentligt.

- Vi har fyllt upp våra lager med salt och sand, så vi är beredda. Vi har en plan, säger Magnus Petersson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt