Annons:

Jon Sjölander (M) motionerar om att skapa nya ytor för idrott och folkhälsa

Jon Sjölander vill skapa fler ytor för folkhälsa och idrott.

Jon Sjölander (M) motionerar om att skapa nya ytor för idrott och folkhälsa

Innan kommunen sätter spaden i marken ska man inventera vilka lediga lokaler det finns som man kan utnyttja för idrott och folkhälsa.
- Idag saknas det lokaler för framförallt bollsporter, där föreningar kan utvecklas, träna och genomföra turneringar som förbättrar ekonomin för föreningarna, säger Jon Sjölander.

Annons:

Jon Sjölander har lämnat in en motion där han beskriver vilka utmaningar som många föreningar står inför idag, när det finns för få lokaler som passar deras verksamheter. Det handlar ofta om bollsporter men kan även handla om andra idrotter.

- Gymnastikföreningen i Västervik åker idag till Kalmar och Norrköping för att träna mer avancerat i en skumgummigrop.

Han menar att kommunen måste se över vilka möjligheter de har att skapa nya ytor för folkhälsa och idrott i befintliga lokaler.

- Ett bra exempel är Welux, där kommersiella verksamheter inom folkhälsa har etablerat sig, som Paddel och golf.

Han pekar på att Tjustfastigheter äger lokaler där Klätterklubben har sin verksamhet. TjustRehab är ett annat exempel.

Omvandla industrilokaler

Jon Sjölander menar att kommunen kan vara med och bidra till att omvandla industrilokaler till kommersiella verksamheter, men även föreningsdrivna.

- Man ska alltid titta på vilka befintliga lokaler som finns och vad vi kan göra med dem innan vi sätter spaden i marken och bygger nytt.

Han vill vara tydlig med att den här motionen inte har någonting att göra med Bökensvedprojektet som nu livligt debatteras i kommunen.

- Den här motionen handlar om nuläge. Bökensved handlar om att bygga upp en hel stadsdel där bland annat idrottsverksamhet ingår. Men det projektet ta lång tid att genomföra, säger Jon Sjölander.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt