Annons:

Rörigt fullmäktige höll inte ordning på åren

Elin Landerdahl Sjölander (M) blir tillrättavisad av Sverker Thorén (L), kommunfullmäktiges ordförande.

Rörigt fullmäktige höll inte ordning på åren

Beslutet om att Barn-och utbildningsnämnden (BUN) skulle få mer medel till sin verksamhet under budgetåret 2019. Inte om 2020 års budget skulle göras om. Att hålla ordning på vilket år som medlen skulle betalas ut till hade flera partier missförstått.

Annons:

Det blev en lång debatt om BUN skulle få ta 4,6 miljoner kronor ur resultatutjämningsfonden (RUF) för att täcka upp för delar av budgetunderskott för 2019. Fyra partiers yrkande underkändes av kommunfullmäktiges ordförande Sverker Thorén (L). Han hade ett tufft jobb att tillsammans med presidiet hålla ordning på yrkande i frågan från fyra partier. Han höll ordning i klassen på ett bra sätt och visade med pondus att det var han som bestämde.

Moderaterna yrkade på att budgeten för 2020 skulle göras om och att ytterligare medel skulle läggas till Barn-och utbildningsnämndens budget.

- Det går inte, frågan handlar inte om den budget som antogs i kommunfullmäktige 2019, utan om nämnden ska få ta medel ur RUF, sa Sverker Thorén.

Inte heller Westervikspartiet, Socialisterna Välfärdspartiet eller Sverigedemokraternas yrkande hamnade på rätt sida årsskiftet vilket Sverker Thorén noterade.

Företrädare för flera av dessa partier ifrågasatte ordförandens beslut, men Sverker stod fast i sin bedömning.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt