Annons:

Naturum viktig för unga och besöksnäringen

Naturum i Västervik har fått sin verksamhetsplan godkänd av kommunfullmäktige.

Naturum viktig för unga och besöksnäringen

Naturum i Västervik planerar att genomföra flera olika teman och aktiviteter för 2020. Bland annat fortsätter arbetet med att visa på havets och skärgårdens betydelse samt aktiviteter om och i Östersjön.

Annons:

Naturum har lämnat förslag på verksamhetsplan till Västerviks kommun för 2020. Här visar de vilka olika aktiviteter och teman som de planerar för under nästa år. Mycket handlar om vatten, bland annat information övergödning av Östersjön, skolaktiviteter som vattenskola, där elever får snorkla och håva upp vattenlevande djur samt olika guidningar som erbjuds av personalen på naturum. Man planerar flera föreläsningar och en del exkursioner.

Verksamhetsplanen godkändes av kommunstyrelsen. Dan Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande anser att arbetet som naturum gör i Västervik är viktigt.

- De visar upp en fantastiskt verksamhet, där de visar upp vår närhet till havet och havsmiljön. Statistik visar att de är viktiga för besöksnäringen men även för kommunens elever som via skolorna får lära sig mycket om naturen och vår närhet till Östersjön, säger han

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt