Annons:

Trots högre skatteintäkter – kommunens resultat backar

Kommunen verkar falla på målsnöret när det gäller att nå sin budget för 2019

Trots högre skatteintäkter – kommunens resultat backar

Västerviks kommuns skatteintäkter ökar mer än vad man har budgeterat för, men ändå så minskar resultatet efter oktober månad. Det är de två stora nämnderna, BUN och SOC, som inte når upp till sina resultat som gör att resultatet backar.

Annons:

Västerviks kommun hade som mål att nå 21 miljoner kronor i överskott under 2019. Det målet ser ut att gå om intet. Skatteintäkterna ökar med 4,9 miljoner kronor men nämndernas ekonomi rasar utför. Det är Barn- och utbildningsnämnden som har ett resultat som pekar på minus åtta miljoner och Socialnämnden som verkar göra ett minusresultat på 3,1 miljoner kronor.

Då ska man komma ihåg att båda nämnderna har tagit ut pengar ur resultatutjämningsfonden (RUF) men ändå inte lyckats nå de uppsatta ekonomiska målen. Kommunstyrelsen gör ett plus på 3,7 miljoner kronor och miljö-och byggnadsnämnden ett litet plus på 200 000 kronor.

Totalt ser kommunen ut att missa målet med 400 000 kronor, då det prognostiserade resultatet blir 20,6 miljoner mot budgeterat 21 miljoner kronor.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt