Annons:

KOMPISGÄNGET FRÅN HULTSFRED VITTNEN TILL TERRORATTACKEN I LONDON

Albert Johansson från Hultsfred och tre kompisar blev ögonvittnen till terrorattacken på London Bridge på fredagen.

KOMPISGÄNGET FRÅN HULTSFRED VITTNEN TILL TERRORATTACKEN I LONDON

Hultsfreds FK:s förre skyttekung Albert Johansson och tre polare blev i dag vittnen till terrorattacken på London Bridge.
– Helt sjukt. Vi satt precis ovanför. Man tror ju att sånt här bara händer på film, säger en skärrad Albert Johansson.

Annons:

Albert Johansson, Viktor Lockström, John Svensson och Alexander Gustavsson kom till London i onsdags. Där skulle fem dagar av skön avkoppling vänta innan hemresan på söndag.

På fredagen förvandlades semesterresan istället till en skräckupplevelse då de blev vittnen till terrordådet på London Bridge.

"Helt plötsligt brakade det loss"

Två personer dödades i samband med dådet, och ytterligare tre personer vårdas för svåra skador på sjukhus. Dessutom sköts gärningsmannen ihjäl av polisen.

– Vi befann oss i en skyskrapa precis intill London Bridge. Vi satt däruppe, kollade utsikten och tog oss en drink. Helt plötsligt brakade det loss nedanför, berättar Albert.

– Det började med att vi såg en gul och en vit bil som stannade mitt på bron. Bussar stannade och det blev en stor folksamling längre fram. Helt plötsligt började folk springa åt alla håll, och vi förstod att det hade hänt något allvarligt.

Såg när gärningsmannen sköts 

I efterhand visade det sig att det killarna hade sett var när polisen sköt gärningsmannen och övermannade honom.

– Det gick så fort, och folk flydde åt alla håll, så det var först när vi satte på tv:n och kollade BBC som vi fick omfattningen klar för oss. Det här är helt sjukt. Man lever ju i nuet och tror inte att sådant här ska hända, säger Albert.

Hölls kvar sex timmar

Efter dådet satt de fyra kompisarna fast på våning 76 i skyskrapan i fem-sex timmar innan de blev utsläppta.

– Då kom vi rakt ut i ett avspärrat område, lotsades av polisen genom mediahavet där det var 100-tals kameror, och sedan tog vi oss hem till hotellet. Det konstiga när vi gick hem var att se att det var fullt med folk på pubarna, medan vi bara ville till hotellet och landa.

– När vi satt där uppe och såg folk fly från intilliggande byggnader kändes det som att man var mitt i en film. Man visste ju inte vad som skulle hända, och klart man blir chockad.

Var befinner ni er nu?

– Nu är vi på hotellet. Vi hade planerat att gå ut på någon pub i kväll, men man har ju inte riktigt samma känsla för det längre. Vi är fortfarande lite skärrade. Det känns overkligt.

Vad vet ni om vad som har hänt?

– Vi har läst och hört att det handlar om ett terrorbrott och att det är en kille som har gått runt och huggit ner folk med kniv mitt på London Bridge. Vi satt verkligen rakt ovanför där det hände.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt