Annons:

Samhällsbyggnadskontoret först ut vad det gäller servicelöten

Conny Tyrberg (C) och Dan Nilsson (S).

Samhällsbyggnadskontoret först ut vad det gäller servicelöten

Kommunstyrelsens förvaltning har tagit fram en modell vad det gäller servicelöften till kommunala kunder. Det efter en motion från Harald Hjalmarsson (M). Först ut för servicelöften gäller planbesked och uppstartsmöten för planbesked.

Annons:

Kommunstyrelsen biföll Haralds motion i april i år, med tillägget att ge kommunstyrelsens förvaltning i uppdrag att komma med förslag på verksamheter som går att starta upp med.

De första servicelöftena införs på kommunstyrelsens förvaltning och samhällsbyggnadsenheten och består i planbesked ska lämnas efter tre månader från att ansökan är komplett samt att genomföra uppstartsmöten för berörda delar inom kommunkoncernen i samband med detaljplansuppstart.

Samhällsbyggnadsenheten kommer innan införandet att ta fram detaljbeskrivning av vad kunderna kan förvänta sig vid respektive tjänst, ta fram en utförlig beskrivning av vad tjänsten består av, vilka förväntningar det finns på kunden samt hur enheten hanterar situationer där kunden inte tycker att löftet har uppfyllts.

Ett av flera projekt

Servicelöften är ett av 44 olika projekt som Västerviks kommun ska införa för att klättra på Svenskt näringslivs ranking av kommuner i landet.

- Tittar vi i kommunens protokoll har vi minst ett ärende varje gång som handlar om hur näringslivsklimatet ska bli bättre, säger Dan Nilsson (S) ordförande i kommunstyrelsen.

Är det för mycket inriktning på näringslivet i kommunen?

- Nej, målet är att bli en av de 50 bästa kommunerna i den rankingen, säger Conny Tyrberg (C).

Dan Nilsson menar att målet är att förbättra näringslivsklimatet och då är det viktigt att kommunen gör sitt arbete.

- Kommunen och näringslivet ska jobba tillsammans i frågor gällande näringslivsklimatet. Vi tränar på att hålla en dialog och att ha strategiska samtal, säger Dan Nilsson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt