Annons:

Biblioteket testar nytt grepp –

Bibliotekets Julkalender

Biblioteket testar nytt grepp – "I år slog vi till"

Varje dag fram till jul kan alla barn öppna en lucka i bibliotekets Julkalender som finns på bibliotekets hemsida. Bakom luckan finns en bibliotekarie som läser ur en barnbok som de vill tipsa om.

Annons:

Det är en digital julkalender som Västerviks Stadsbibliotek har gjort. En av initiativtagarna till julkalendern är Åsa Österlöf, bibliotekarie vid stadsbiblioteket.

– Vi har tänkt att göra en Julkalender i flera år, men i år slog vi till. Bakom varje lucka hittar barnen en film på två till tre minuter, där en bibliotekarie läser en saga, säger hon.

Läser du någon av dina favoritböcker i Julkalendern?

– Ja det gör jag. ”Tjoho nu är julen här” av Ulf Nilsson. Det handlar om en gris som lyckas rymma från slaktbilen innan jul, för han har hört vad vi människor gör med grisar till jul. Men det är inte lätt att vara ensam och gömma sig när man är en gris. Till slut hittar han ändå en vän som hjälper honom, en liten katt, säger Åsa.

Julkalendern är ritad av Saga Melback Rosén och alla barn kan komma åt den genom att titta på Västerviks stadsbiblioteks hemsida eller bibliotekets Facebook-sida.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt