Annons:

Rotary genomför tomteparad nästa lördag

Bernt Falk från Rotary.

Rotary genomför tomteparad nästa lördag

De båda Rotaryklubbarna i Västervik kommer att genomföra flera olika arrangemang fram till julhelgen för att samla in pengar till välgörenhet. Förhoppningen är att de ska få ihop 150 000 kronor.

Annons:

Lördagen den 14 december arrangerar de båda Rotaryföreningarna en tomteparad genom centrala Västervik. Alla som vill vara med och gå i paraden kan köpa en tomtedräkt för 100 kronor vid Stora Torget i Västervik.

- Vi kommer att gå en runda på stan i klädda tomtedräkter. Tomtedräkten får man behålla, säger Bernt Falk från Rotary.

Förutom Tomteparaden har Rotary fått flera konstverk av de konstnärer som var med och smyckade ut centrala Västervik i BANK! Street Art Festival.

- De kommer att auktioneras ut via Västerviks Auktionsbyrå, säger Bernt Falk.

Rotary har också samlat ihop många företagssponsorer som lägger en hel del pengar till arbetet för välgörenhet. Många butiker har också sponsrat med varor till ett lotteri som genomförs på lördagen.

Hit går pengarna

Förra året samlade Rotary in 120 000 kronor som gick oavkortat till ett vattenprojekt i Kenya samt till Greklandsresan som Västerviks kommun gjorde förra året.

- I år hoppas vi få in 150 000 kronor, säger Bernt Falk.

Pengarna kommer att gå till Operation Smile.

- Det är en internationell medicinsk hjälporganisation som opererar barn över hela världen som har läpp-käk och gomspalt. Varje år genomför de 150 operationer i 30 länder världen över, säger Bernt.

I år kommer Rotary att dela ut pengar till två lokala projekt också.

- Det är Bra kompis som motverkar mobbing. Vi tror på goda exempel i samhället och lämnar 10 000 kronor till stipendium till elever som är förebilder inom skolan och som motverkar mobbing.

Den andra verksamheten som kommer att få 10 000 kronor av Rotary är Mobila Fritidsgården.

- Barn-och unga är temat för årets insamling. Den Mobila Fritidsgården i Västervik har genom nytänk och digitala plattformar lyckats utveckla och möjliggöra fritidsverksamhet på fler platser och för fler unga, säger Bernt Falk.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt