Annons:

Niorna i Västerviks kommun har högst meritvärde i hela Kalmar län

Ewa Myhrén grundskolechef i Västerviks kommun.

Niorna i Västerviks kommun har högst meritvärde i hela Kalmar län

Nu har den öppna nationella jämförelsen om studieresultaten i årskurs nio för vårterminen 2019 presenterats av Sveriges Kommuner och Regioner SKR och statistiken innehåller glädjande siffror för Västerviks kommuns högstadieskolor och elever. Niorna i Västerviks kommun fyra kommunala högstadieskolor har förbättrat studieresultaten vad gäller andel som är behöriga till yrkesgymnasieprogram och när det gäller meritvärde ligger Västerviks kommuns niondeklassare inte bara bättre till utan dessutom allra högst i hela Kalmar län.

Annons:

Ewa Myhrén, grundskolechef i Västerviks kommun, tycker att det är otroligt roligt att SKR:s öppna jämförelser visar höga resultat även här.

- Det ett fantastiskt tillsammansarbete av elever och medarbetare på våra förskolor och skolor, säger hon.

 Andelen elever som är behöriga till yrkesprogram på gymnasiet har ökat markant, 2019 nådde 89 % av alla elever i årskurs nio behörighet. Det ska jämföras dels med 2018 års siffra 77,8 % och 71,7 % 2017. Västerviks kommuns siffra ligger också klart högre än på både rikssnittet och länets siffror.

 - Det är viktigt för våra elevers framtid att ha en gymnasieexamen och det är därför väldigt roligt att se att även andelen elever som blir behöriga till ett yrkesprogram ökar, säger Ewa Myhrén.

Vad är det som gjort att eleverna ökar sina resultat så mycket de senaste åren?

- Rektorerna och deras medarbetare har följt varje elev de senaste åren och satt in hjälp till enskilda elever som har behövt stöd. 

Hon är glad över att det här resultatet följer övriga resultat som gjorts för skolan.

- Det är ett hårt och målmedvetet arbete som har gjorts, säger Ewa Myhrén.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt