Annons:

Dubbelt nederlag – först avslag från försäkringsbolaget och därefter ARN

ARN (Allmänna reklamationsnämnden) avslår ett krav från en man vars försäkringsbolag inte betalar för en vattenskada i badrummet.

Dubbelt nederlag – först avslag från försäkringsbolaget och därefter ARN

En man i Gamleby anmälde till sitt försäkringsbolag att det fanns en vattenskada i badrummet i det hus han äger. Försäkringsbolaget nekar att betala de 130 000 kronor som renoveringen av badrummet kostade då de anser att badrummet inte var fackmannamässigt utfört från början. Även ARN avslår mannens anmälan.

Annons:

Det var en tidigare ägare som själv byggde om badrummet för elva år sedan. För drygt ett år sedan upptäckte den nuvarande ägaren att fogar hade lossnat i duschens golvklinker. Besiktning gjordes av Anticimex som misstänkte en vattenskada och bad att mannen skulle frilägga badrummet så att man kunde fastställa om det rörde sig om en vattenskada.

När Anticimex kontrollerade badrummet konstaterade de att badrummet inte byggts enligt de bygg- och branschregler som gällde vid den tiden. Flera byggfel och brister konstaterades. När mannen anmälde skadan till sitt försäkringsbolag avslog de hans ansökan. De ansåg att den tidigare ägaren själv orsakat skadan genom att inte bygga badrummet efter de byggregler som fanns för elva år sedan.

Nuvarnade ägaren anmälde försäkringsbolaget till ARN som helt står på försäkringsbolagets sida, då byggandet av badrummet inte gjorts på rätt sätt. ARN anser därför att mannens krav ska avslås.

Mannen får betala renoveringen av badrummet själv, 130 000 kronor.  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt