Annons:

JO upptäckte flera fulla kissankor hos internerna

JO hittade flera fulla kissankor inne hos internernas celler när de gjorde en oanmäld inspektion.

JO upptäckte flera fulla kissankor hos internerna

JO (Justitieombudsmannen) gjorde en oanmäld inspektion av Kriminalvårdsanstalten i Västervik i början av juli 2019. De såg bland annat att flera interner hade en eller flera fulla kissankor i sina celler, vilket chefs-JO ansåg vara förnedrande för internerna.

 

  

Annons:

JO samtalade med cirka 60 interner på Kriminalvårdsanstalten i Västervik. Det framkom flera klagomål om telefoni, permissioner och sysselsättningsgrad för internerna. Men det som tilldrog sig JO mest uppmärksamhet, var alla de kissankor som fanns inne hos de interner som inte hade egen toalett i sina celler.

- Det framkom att internerna som inte hade egen toalett fick kissa i kissankor, efter de låst in för kvällen, skriver JO i rapporten.

Vid en rundvandring såg de att flera interner hade en eller flera fulla eller halvfulla kissankor i sina celler. Någon intern berättade att även papperskorgar fick användas för att kissa i då kissankorna var fulla, eftersom de inte tömdes i tillräcklig omfattning av fängelsets personal.

-  Något sådant måste upplevas förnedrande, skriver chef-JO, efter sin inspektion av Kriminalvårdsanstalten i Västervik.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt