Annons:

  • Stor glädje på sjukhuset efter utmärkelsen:

    Västerviks Sjukhus utsedda till Sveriges Bästa sjukhus av tidningen Dagens Medicin

  • Stor glädje på sjukhuset efter utmärkelsen:

    Sjukhuschef Henrik Holmberg får ta emot pris av Åsa Uhlin redaktionschef för tidningen Dagens Medicin.

  • Stor glädje på sjukhuset efter utmärkelsen:

    Henrik Holmberg med alla utmärkelser, blommor, diplom och guldäpple

  • Stor glädje på sjukhuset efter utmärkelsen:

    Ingeborg Eriksson regiondirektör

Stor glädje på sjukhuset efter utmärkelsen: "Otroligt stolt"

På fyra år har Västerviks sjukhus blivit utsedda till landets bästa sjukhus i klassen mellan stora sjukhus tre gånger av tidningen Dagens Medicin.
Sjukhuschef Henrik Holmberg var väldigt glad över att återigen ta emot guldäpplet från tidningen och dela uppmärksamheten med all personal.

Annons:

Det är åttonde året i rad som Dagens Medicin delar ut pris till de bästa sjukhusen i landet. De tar in 176 indikatorer där man rangordnar alla och väger samman dem tills man får ett sjukhus som är bäst i landet.

– Det blev Västerviks sjukhus som är bäst den här gången också, säger Åsa Uhlin, redaktionschef på Dagens Medicin.

I år valde tidningen att ranka indikatorerna Medicinsk kvalitet och Tillgänglighet högre än de övriga.

– När det gäller tillgänglighet blev Västerviks sjukhus bäst i landet. När det gäller medicinsk kvalitet hamnade man på tionde plats, men där var det väldigt jämt mellan många sjukhus, säger hon.

Västerviks sjukhus är det sjukhus i landet som har minst överbeläggningar. Akutmottagningen fungerar bra och hygienen är bra.

– När det gäller förlossningsvård och vård av patienter med njursvikt är man bäst i landet, säger Åsa Uhlin.

”Vi är bäst i Sverige”

Sjukhuschef Henrik Holmberg var glad när han tog emot blommor, diplom och guldäpplet som delades ut av Åsa Uhlin från Dagens Medicin.

– Jag är otroligt stolt över att vi tillsammans har upprätthållit kvaliteten och haft det i fokus. Det är ett bra samarbete mellan klinikerna. Vi har ändå utmaningar som alla andra. Vi har ekonomiska och rekryteringsutmaningar men ändå så är vi bästa sjukhuset i Sverige, säger Henrik Holmberg.

Västerviks sjukhus blev utsedda till Sveriges bästa sjukhus 2016, 2017 och nu 2019. 2018 kom man på tredje plats.

– Det är ett fantastiskt arbete som alla som jobbar här har gjort. Vi har ett långsiktigt kvalitetsarbete och utmärkelsen är ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt, säger Henrik Holmberg.

Han säger att Västerviks sjukhus är beroende av så många fler aktörer.

– Vi ingår i en sjukvårdsregion där Linköpings universitetssjukhus är ett sjukhus vi är beroende av. Även Kalmar och Oskarshamns sjukhus samarbetar vi med och inte minst kommunen.

Hur kommer ni att fira idag?

– I dag kommer vi att fira en stund här med personalen. Men vi kommer att fira med tårta nästa vecka, säger Henrik Holmberg.

Bra sjukhus i länet

Det var inte bara Västerviks sjukhus som placerade sig väl i Dagens Medicins ranking, det gjorde även Oskarshamns och Kalmar sjukhus. Ingeborg Eriksson, regiondirektör var också stolt över hur Västerviks sjukhus lyckats.

– Kul att vi har ett långsiktigt kvalitetsarbete i våra sjukhus i länet. Västerviks sjukhus är bäst i Sverige och de andra två sjukhusen placerar sig också väldigt högt i Dagens Medicins ranking. Grattis Västerviks Sjukhus, säger hon.

Angelica Katsanidou är ordförande i regionstyrelsen: 

– Jag känner en stor stolthet över denna fina utmärkelse både som Västerviksbo och regionstyrelsens ordförande. De som ska tackas och få beröm är förstås regionens alla medarbetare som ser till att länets patienter får en sjukvård som håller en hög kvalitet och en god tillgänglighet, säger hon i ett pressmeddelande. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt