Annons:

”Var finns toaletter och omklädningsrummen?”

Var finns toaletterna för funktionsnedsatta vid badplatsen i Odensvi?

”Var finns toaletter och omklädningsrummen?”

Den frågan ställer sig Funktionsrätt Västervik, i ett brev till ansvarig nämnde i Västerviks kommun, gällande uppförandet av toaletter och omklädningsrum vid badet i Odensvi.
– Det är skandal att kommunen ännu inte har byggt toalett eller omklädningsrum för funktionshindrade vid badet samtidigt som kommunen marknadsför badet som handikappanpassat, skriver man.

Annons:

Redan i februari 2019 meddelades det att ett bygglov skulle lämnas in för att uppföra både toaletter och omklädningsrum för funktionsnedsatta vid badet i Odensvi. Några månader senare stoppades projektet då det saknades pengar.

Ändå marknadsför Västerviks kommun badet i Odensvi som handikappanpassat då det finns en handikappramp vid badet, men inte anpassad toalett (endast bajamajor från 70-talet) och det saknas även omklädningsrum för funktionsnedsatta.

Hösten 2019 lämnades ett bygglov in, men därefter har arbetet återigen avstannat.

– I januari 2020 har ingenting hänt, skriver Funktionsrätt Västervik.

Nu anser man att kommunen måste sätta fart så att funktionshindrade besökare kan komma till badet i Odensvi sommaren 2020.

– Det genomförs många arrangemang vid badet med många besökare varje år, däribland flera som har funktionsnedsättning, skriver Funktionsrätt Västervik.   

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt