Annons:

Populärt presentkort gör att handeln gynnas

Både kunder och lokala butiker i Västervik och Gamleby, ser positivt på utvecklingen av det digitala presentkortet som Västervik Framåt administrerar.

- Det gör att 2,3 miljoner kronor stannar inom kommunen, istället för att användas vid köp i andra kommuner, säger Tobias Ahlstedt, ansvarig för Citysamverkan och evenemang vid Västervik Framåt.

  

Annons:

Presentkortet är ett MasterCard som laddas med mellan 100-5 000 kronor. Det kan köpas på flera olika butiker i Västervik och gäller för alla butiker, caféer och restauranger som är anslutna till Citysamverkan i Västervik och Gamleby. Administrationen av presentkortet står Västervik Framåt för, där Tobias Ahlstedt är ansvarig.

- Det är många arbetsgivare som väljer att ge bort ett presentkort till jul till sina anställda, säger Tobias.

Han framhåller att presentkortet fungerar både i Västervik och Gamleby, i de 60-tal butiker, caféer och restauranger som är anslutna till Citysamverkan.

2,3 miljoner kronor

Förra året såldes presentkort för drygt 2,3 miljoner kronor, vilket Tobias Ahlstedt tycker är väldigt bra.

- Det gynnar den lokala handeln. Det handlas lokalt för den summan årligen och det innebär att pengarna stannar i vår kommun istället för att handlas upp i andra närliggande städer.

Tobias menar att handeln behöver trogna kunder och presentkortet hjälper handeln att få trogna kunder.

- Man ska komma ihåg att handeln är en stor arbetsgivare i kommunen totalt sett.

Diskussion om presentkort tidigare

För några år sedan stoppades alla presentkort som såldes på papper.

Är det här ett bättre system som gör att ni inte får en liknande diskussion som för några år sedan då människor inte hade hunnit lösa in sina presentkort innan de stoppades och deras pengar brann inne?

- Vi tog bort papperspresentkorten för de kopierades i rätt stor omfattning. Vi kunde få in samma presentkort upp till tre gånger. Det var också en svår hantering av de presentkorten. Med MasterCard går det lättare att administrera och butikerna kan snabbt se hur mycket de har sålt via presentkortet, säger Tobias Ahlstedt.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt