Annons:

Länsstyrelsen: ”Det krävs mer för att vi ska nå våra miljömål”

Det krävs mer arbete för att länsstyrelsen i Kalmar län når miljömålen fram till 2030. Främst handlar det om att vända den negativa trenden om ett rikt växt-och djurliv samt ett rikt odlingslandskap.

Länsstyrelsen: ”Det krävs mer för att vi ska nå våra miljömål”

Länsstyrelsen i Kalmar län bedömer att endast ett fåtal av miljömålen nås för 2020. Av de miljömål som inte nås är det framförallt målen om ett rikt växt-och djurliv samt ett rikt odlingslandskap som har ihållande negativ utveckling. Det skriver länsstyrelsen på sin hemsida.

Annons:

Kalmar län är inte ensamt om att inte klara de två miljömålen, övriga landet står också inför att växt-och djurlivet hotas samt miljömålet om ett rikt odlingslandskap inte främjas.

- Det är bekymmersamt att den biologiska mångfalden har en negativ trend. Det skadar länets höga natur- och kulturvärden samt får en negativ påverkan på de gröna näringarna när naturens nyttor som pollination och skadedjursreglering försämras, säger landshövding Cecilia Schelin Seidegård.

Det pågår mycket arbete i länet med restaurering av odlingslandskapet, men det tar tid, så det är viktigt att arbetet intensifieras.

- Vi gör många bra insatser för miljön. Men miljömålsbedömningen talar sitt tydliga språk; det inte är tillräckligt. Vi måste samverka mer och kraftsamla för att vända utvecklingen, men också att det krävs mer resurser och bättre styrmedel, säger Cecilia Schelin Seidegård.

Måste prioritera områden

I Kalmar län bedömer länsstyrelsen att ett miljömål kommer att nås till 2020 och det är frisk luft. Regeringen är tydlig med att Sveriges miljömål enligt Agenda 2030 ska finnas kvar, därför ska länsstyrelsen öka takten i arbetet och prioritera om satsningar så de görs där de ger störst effekt.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt