Annons:

”Rör inte strandskyddet vid Anvedebo”

Rör inte strandskyddet vid Anvedebo, skriver en person till Västerviks kommun och hävdar att betande djur fortfarande ska finnas kvar i området.

”Rör inte strandskyddet vid Anvedebo”

Västerviks kommun har tagit fram en detaljplan för tolv tomter vid stranden vid Anvedebo, nära Ankarsrum. Samtidigt har strandskyddet upphävts, något som upprör en person i Ankarsrum



- Tar man bort strandskyddet, försvinner även allemansrätten för bra mycket fler människor än husen kommer att innehålla, skriver personen i ett brev till Västerviks kommun.


  

Annons:

Den som skickat brevet menar att området i dag används både av fritidsfiskare, kanotister och badgäster. Området används även som betesmark.

- Betande djur i naturbetesmiljöer är helt avgörande för att hålla stora delar av landskapet öppet. Många växter, insekter, fjärilar, vilda bin och fåglar är beroende av naturbetesmarker, de lever i ett samspel med varandra.

Personen ber kommunen vara rädda om Anvedebo så att kommande generationer kan få möjlighet att möta den otroliga faunan som betesängarna utgör.

Ingen detaljplan färdig

Planarkitekt Marcus Åberg, vid Västerviks kommun, säger att någon detaljplan ännu inte är framtagen vid Anvedebo.

- Kommunen har ansökt om planeringsbesked från länsstyrelsen. Det innebär att man inte har upphävt strandskyddet heller.

När svaret kommer från länsstyrelsen ska kommunen avgöra om det ska göras någon detaljplan för området.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt