Annons:

I morgon finns chansen att söka sommarjobb hos kriminalvården

I morgon finns det möjlighet att söka sommarjobb hos kriminalvården. En trailer är pl plats utanför Bryggaren

I morgon finns chansen att söka sommarjobb hos kriminalvården

I morgon lördag finns möjligheten att söka sommarjobb hos Kriminalvårdsanstalten i Västervik, när de kommer med sin stora trailer till jobbmässan som Arbetsförmedlingen anordnar.

- Vi söker cirka 40 sommarvikarier till kriminalvården i Västervik, säger Inge Ludvigsson, som är en av de som finns med på trailern i morgon.

  

Annons:

Kriminalvården i Region Öst söker över 180 sommarvikarier, varav ca 40 till Västerviksanstalten. De söker framförallt kriminalvårdare till våra anstalter, häkten och transporttjänsten NTE, men de behöver också lärare, kockar, produktionsledare och sjuksköterskor eftersom vi har över 70 olika yrkesroller inom myndigheten. Alla sommarjobbare erbjuds introduktion och inga särskilda förkunskaper krävs för arbetet som kriminalvårdare.

I trailern som kommer att stå parkerad utanför Bryggaren på lördag finns Martina Robertsson och Inge Ludvigsson från kriminalvården.

Har ni lätt för att hitta sommarvikarier till kriminalvården?

- Det var lättare förr. Men genom att vi väcker uppmärksamhet med trailern så har det gått lättare de senaste åren, säger Inge Ludvigsson.

De som inte har jobbat inom kriminalvården tidigare får ett introduktionsprogram som varar i två veckor.

- Det är både teori och praktik, säger Inge Ludvigsson.

Inklusive introduktionsprogrammet är arbetet mellan vecka 24-33 och det finns möjlighet att få fortsatt jobb.

 - Om man trivs med jobbet finns det goda möjligheter till fortsatt jobb, utbildning och karriär inom Kriminalvården. Många av våra anställda började som sommarjobbare, säger Martina Robertsson, kriminalvårdsinspektör på anstalten i Västervik.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt