Annons:

Vattentankar kampanjar för att visa vattnets betydelse

Vattenkaraffen som går som en budkavle genom länet, kommer till Västervik på måndag

Vattentankar kampanjar för att visa vattnets betydelse

I dag kommer region Kalmar läns kampanj, Vattentankar, till Västervik. Kampanjen ska visa vattnets betydelse för Kalmar län. Det görs med en vattenkaraff som går som en budkavle genom länet och som lämnas över från kommun till kommun.

Annons:

Varje kommun kommer att genomföras i alla kommuner där både information och föreläsningar kommer att genomföras. Varje kommun kommer att hälla i en deciliter vatten i vattenkaraffen innan den går vidare till nästa kommun. På måndag överlämnas den till Västerviks kommun från Oskarshamns kommun och det sker i Solstadström.

– Vattenfrågan är helt avgörande för att vi ska kunna fortsätta utveckla kommunen. Det blir allt viktigare från år till år och vi behöver växla upp arbetet. Det känns som att vi har goda förutsättningar i och med att vi politiker är eniga om att det är en prioriterad fråga, säger Sverker Thorén (L), kommunfullmäktiges ordförande.

Inom Västerviks kommun hanteras VA-frågorna av Västervik Miljö och Energi AB men många angränsande frågor som miljötillsyn och dagvattenhantering ligger inom de kommunala förvaltningarna.

– Vi samarbetar kring de här frågorna dagligen och utvecklingsarbetet går framåt, menar Anders Fröberg, Vattensamordnare på Samhällsbyggnadsenheten. Klimatförändringarna med längre torrperioder och skyfall blir allt mer kännbara för oss. Vi behöver försäkra oss om att vi hanterar vattnet som den värdefulla naturresurs den är, säger Anders Fröberg, Vattensamordnare på samhällsbyggnadsenheten i Västerviks kommun.

Föreläsning och information

Under hela nästa vecka kommer Västerviks kommun att informera om långsiktig vattenförsörjning och utmaningar inom vattenområdet på kommunens hemsida.

På torsdag kväll anordnas en föreläsning tillsammans med LRF om vattenskydd inom de gröna näringarna.

Nästa måndag lämnas glaskaraffen vidare till Vimmerby kommun vid sjön Yxern.  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt