Annons:

Ny mötesplats i Gladhammar

Gladhammars hembygdsförening har ansökt om att få renovera en av sina egna byggnader, en lada, för att passa som föreningslokal. Tidigare har föreningen använt församlingshemmet som möteslokal, men den byggnaden är såld och är nu i privat ägo. Investeringsstödet tas från Kustlandets ”Västervikspott” vilket gör att nästan alla pengarna förbrukas på detta projekt.

Annons:

En ny lokal är viktigt för Gladhammars hembygdsförening. Lokalen ska bidra med ökat lokalt engagemang och insatser för kulturmiljön, eventuellt i samarbete med Västerviks museum. Fokus kommer särskilt att vara Gladhammar, Lunds by och Fårhult. Ladan som föreningen vill rusta upp till samlingslokal ligger i anslutning till Lunds by och är klassad som byggnadsminne. Samlingslokalen ska därför byggas inuti ladan.

Kostnaden för att bygga samlingslokalen är totalt 980 000 kronor. 400 000 kronor står föreningen själva för och Tjustbygdens sparbanksstiftelse står för lika mycket. Västerviks kommun kommer att bistå med 180 000 kronor genom att ta en del av ”Västervikspotten” som kommer från Kustlandet.

Det innebär att större delen av Kustlandets ekonomiska tillgångar, som inför 2020 uppgår till 224 000 kronor, går till detta projekt. Efter beslutet kommer inga fler större projekt kunna genomföras i Västerviks kommun.

Mindre projekt kan genomföras och stöttas med de pengar som återstår i Västervikspotten.

Conny Tyrberg (C) deltog inte i beslutet.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt