Annons:

Kvinna får rätt mot socialnämnden i Västervik

Förvaltningsrätten upphäver socialnämndens beslut och de ska utreda vidare om en kvinna ska på rätt till en personlig assistent.

Kvinna får rätt mot socialnämnden i Västervik

Förvaltningsrätten i Linköping har i en dom gett en kvinna rätt till att åter få sitt fall prövat av socialnämnden, för att få rätt till en personlig assistent.

 

 

  

Annons:

Socialförvaltningen som utredde ärendet ansåg att kvinnan inte skulle få en personlig assistent. De ansåg att det saknades en medicinska underlag. Hennes sjukdomshistorik är begränsad till de uppgifter som lämnats av hennes bror och svägerska. En överläkare i Sverige har diagnostiserat kvinnan med ospecificerad psykisk utvecklingsstörning medinslag av autism. Socialnämnden skriver i sitt beslut att kvinnan inte ska få någon personlig assistent då de ansåg att hon inte befunnit sig i några sammanhang där utomstående har kunnat avgöra hur hennes sjukdomsbild ser ut.

Socialnämndens beslut överklagades till Förvaltningsrätten i Linköping, som upphäver socialnämndens beslut och överlämnar målet till socialnämnden för att utreda om kvinnan ska ha rätt till personlig assistans.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt