Annons:

Thorsman: ”Vi ska ta tillbaka makten över vår stad”.

Mats Thorsman fastighetsäger i Västervik, menar att vi måste ta tillbaka makten över staden.

Thorsman: ”Vi ska ta tillbaka makten över vår stad”.

Det ser inte ut som om Länsförsäkringar kommer att låta bygga ett nytt hus på fastigheten Lejonet 2. Det får fastighetsägaren Mats Thorsman att reagera.



- Vi ska ta tillbaka makten över vår stad, säger han.


  

Annons:

Det var vid frukostmötet 07:30 som Mats Thorsman fick frågan vad som kommer att hända med Länsförsäkringars hus som de planerar att bygga på tomten Lejonet 2, när länsstyrelsen varit så hårda mot planerna för att bygga ett sjuvåningshus på den tomten. Länsstyrelsen menar att anledningen är riksintresse av den bebyggelse som redan finns i området, som gör att det tar den ståndpunkten.

- Det ser mörkt ut. Jag pratade med Anna Blom, vd för Länsförsäkringar i Kalmar och man är högst tveksam till att bygga på den tomten, säger Mats Thorsman.

Han säger också att risken att det inte blir något projekt är stor just nu.

Mats Thorsman köpte tomten för att han skulle få bygga det nya huset för att senare lämna över nycklarna till den nya byggnaden till Länsförsäkringar som därefter skulle sköta och driva byggnaden.

Kritisk till länsstyrelsens beslut

Mats Thorsman är kritisk till länsstyrelsens beslut som i princip sätter stopp för högre byggnation i Västerviks centrum.

- Vi måste ta tillbaka makten över vår stad, vi kan inte bli dömda att förbli en småstad, för att man sitter i Kalmar och säger att vi ska tvingas att bygga mindre hus för att de klassar vår bebyggelse för riksintresse. Det måste vara vi som avgör hur vi vill att vår bebyggelse ska se ut och vi vill möta framtiden, säger Mats Thorsman.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt