Annons:

MP vill se särskild badtid för kvinnor: ”Alla ska vara bekväma att bada i simhallen”

Anna Bodjo (MP)

MP vill se särskild badtid för kvinnor: ”Alla ska vara bekväma att bada i simhallen”

Anna Bodjo (MP) tar ställning för förslaget om att kvinnor ska få möjlighet att bada på tider där män inte får finnas i simhallen. Det säger hon efter den heta debatt som e-förslaget om att kvinnor ska få möjlighet att bada utan att män vistas i simhallen under en timme i veckan.

Annons:

E-förslaget som lämnats in av föreningen Fyren i Västervik innebär att kvinnor i Västervik ska få möjlighet att vara ensamma en timme i veckan utan att några män finns där. Förslaget har vållat en het debatt där motståndarna till förslaget menar att kvinnor och män ska bada tillsammans. Anna Bodjo är av en annan uppfattning och står upp för de kvinnor som vill bada utan mäns närvaro.

– Målet är att alla som vill bada i simhallen ska kunna göra det på vilka tider som helst. Men vi är inte där än. Då får vi ta en liten omväg tills vi når det målet, säger hon.

Innan målet är nått ska kvinnorna få den möjligheten att bada och lära sig simma på tider där män inte får närvara, menar Bodjo. 

Förslaget gäller alla kvinnor

Många som är emot förslaget riktar in sig på kvinnor som är nyanlända och att tider som endast riktar sig till kvinnor motverkar integrationen.

Anna Bodjo säger också att förslaget gäller alla kvinnor.

– Både nyanlända och kvinnor som bott i Västervik under hela sitt liv. Alla kvinnor är inte bekväma med att visa sig bland män. Det gäller både utländska och svenska kvinnor som av en eller annan anledning inte vill ha män närvarande när de badar.

Förslaget handlar om att ge en grupp som inte går till simhallen den möjligheten.

– Just simhallen är speciell. Skolan kräver att barn får simundervisning och ska lära sig att simma. Kan inte mamman simma tar hon inte med barnet till stranden eller simhallen för att bada, då hon själv inte kan hoppa i och rädda sitt barn om det skulle hända en olycka, säger Anna Bodjo.

"Måste börja där man står"

Hon menar att den gruppen måste pushas extra för att jämställdhet ska nås i samhället.

– Man måste börja där man står och ta små steg på vägen, även om det är en omväg att få kvinnorna att bada själva för senare kunna delta i simhallens aktiviteter tillsammans med män.

Anna Bodjo säger också att om förslaget går igenom måste man vara noga med och följa vad det får för resultat.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt