Annons:

Projektet blev ett år försenat – nu är ändå beslutet fattat

Nu är det klart att delar av socialkontorets verksamheter flyttar in i Atriohuset.

Projektet blev ett år försenat – nu är ändå beslutet fattat

Delar av socialkontorets verksamhet skulle flytta från Kvarngatan till Artiohuset och ombyggnaden skulle starta under 2019. Men så blev inte fallet då planerna överklagades.

Annons:

Drygt 60 personer som jobbar inom socialkontorets verksamheter skulle få nya lokaler på Atriohuset. Ett avtal skrevs med fastighetsägaren Mats Thorsman, men socialnämndens beslut överklagades av en annan fastighetsägare som äger Welux. En ny upphandling fick göras och nu har socialnämnden fattat beslut om att det ändå blir Atriohuset som ska användas för personalen som jobbar i socialverksamheten.

– Man har tagit in Arbetsmiljöverkets åsikt om att läget för social verksamhet ska om möjligt ligga centralt. En sådan arbetsplats ska inte ligga för långt ifrån centrum, säger Jörgen Olsson, socialchef.

Flyttar in om ett år

Nu kommer Atriohuset att renoveras efter socialkontorets behov och det ska vara inflyttningsklart om cirka ett år.

– Vi har tur som har en förstående hyresvärd som låter oss vara kvar på Kvarngatan tills de nya lokalerna är färdigrenoverade, säger Jörgen Olsson.

Hyran bli samma som var för ett år sedan. 2 345 000 kronor plus el.

– Det är 200 000 kronor mer än vad vi ger på Kvarngatan, säger Jörgen Olsson.

Anledningen till flytten var att lokalerna på Kvarngatan skulle behövas renoveras och ett stambyte skulle behövas genomföras – vilket skulle höja hyran på lokalerna på Kvarngatan.

Nu drog flytten ut ett år och priset är det samma. Känns det ok?

– Ja det var ett beslut i kommunstyrelsen som fattades efter att fastighetsägaren på Welux ansåg att upphandlingen hade gått till på fel sätt, säger Jörgen Olsson.

Det formella beslutet fattas slutligen av kommunfullmäktige. Lokalerna på Kvarngatan kommer att byggas om till lägenheter.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt