Annons:

Ingela Svensson (C) vill veta vad det kostar att bygga i trä

Ingela Svensson (C) socialnämndens ordförande vill utreda vad det skulle kosta att bygga det nya särskilda boendet i Gamleby i trä.

Ingela Svensson (C) vill veta vad det kostar att bygga i trä

Ett nytt särskilt boende ska byggas i Gamleby, på en del at fastigheten Katedern 11. Västerviks Bostad har fått i uppdrag att bygga boendet som ska innehålla 70 lägenheter på 32 kvadratmeter. Nu vill Ingela Svensson (C) ordförande för socialnämnden komplettera kostnadsutredningen, med ur mycket dyrare det skulle bli om det särskilda boendet byggdes i trä.

Annons:

Ingela Svensson vill att det ska finnas två kostnadsutredningar på bordet innan kommunstyrelsen och kommunfullmäktige fattar beslutet om att bygga ett nytt särskilt boende i Gamleby.

- Det är dags att vi börjar bygga i trä. Trä lagrar koldioxid och är ett klimatsmart alternativ, säger hon.

Det hon inte vet exakt är hur mycket mer det kommer att kosta och om det blir en förlängd byggtid.

- Jag vill att Bostadsbolaget räknar på hur mycket mer det kommer att kosta att bygga i trä så man har två alternativ att ta ställning till när man fattar beslutet, säger Ingela Svensson.

Måste byggas nytt

Idag finns det två särskilda boenden i Gamleby. Ärneborg och Hagnäsgården. Båda boendena har stort renoveringsbehov. Tillsammans har de 70 lägenheter. Det krävs att det nya särskilda boendet i Gamleby byggs färdigt fram till 2024 för att inte allt för mycket reparationsarbeten ska behöva läggas på de båda boendena.

- Det ena boendet är lokalerna i väldigt dåligt skick i det andra finns inte duschar på alla rum, säger socialchef Jörgen Olsson.

Ingela Svensson vill också att Bostadsbolaget tänker till när de bygger det nya särskilda boendet på Katedern 11.

- På den tredje och översta våningen vill jag att man bygger för dörrposter mellan lägenheterna, så att de går att öppnas upp och göras om till trygghetsboende om det skulle behövas i en framtid, säger Ingela Svensson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt