Annons:

Förvaltningsrätten avslår överklagat beslut om bistånd

Förvaltningasrätten avslår ett överklagande om ekonomiskt bistånd.

Förvaltningsrätten avslår överklagat beslut om bistånd

En man i 20-årsåldern överklagade kommunstyrelsens (KS) beslut om att avslå mannens ansökan om ekonomiskt bistånd. Anledningen var att KS ansåg att mannen inte stått till arbetsmarknadens förfogande.

Annons:

Kommunstyrelsen avslog mannens ansökan om ekonomisk ersättning i oktober 2019. De ansåg att mannen inte stått till arbetsmarknaders förfogande eller gjort sitt yttersta för att bli självförsörjande. Beslutet grundar sig på kontakter som KS haft med Arbetsförmedlingen som visar att mannen inte följt den planering han och Arbetsförmedlingen har gjort samt att han har uteblivit från flertalet inbokade besök utan att meddela sin handläggare. Han har dessutom inte fört sin aktivitetsrapport.

Mannen själv anser att han ska beviljas bistånd för att han inte fått något brev från Arbetsförmedlingen, men att han kommer att kontakta Arbetsförmedlingen för att boka en ny tid.

Förvaltningsrätten anser att mannen inte kan anses ha stått till arbetsmarknadens förfogande. Det har inte framkommit godtagbara skäl varför han inte haft kontakt med Arbetsförmedlingen, vilket gör att han inte har rätt till det yrkade ekonomiskt bistånd. Överklagan ska därför avslås, skriver Förvaltningsrätten.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt