Annons:

Högsta Domstolen tar inte upp mål som handlar om Nygård

En dansk medborgare som tidigare ägde Nygård utanför Gamleby överklagade Nacka tingsrätts dom om att tillåta Kronofogden utmäta en stor mängd lösöre och sälja den under hösten 2018. Domen överklagades till Svea Hovrätt, som inte gav prövningsrätt. Nu meddelar Högsta domstolen att inte de heller ger prövningsrätt.

 

  

Annons:

Anledningen till att Kronofogden vid sex olika tillfällen bjöd ut lösöre till försäljning var att betala mannens skulder. Mannen överklagade Kronofogdens beslut till Nacka tingsrätt från oktober 2017, som dömde mot mannen. Han överklagade domen först till Svea hovrätt som undanröjde tingsrättens beslut förordade en ny handläggning i tingsrätten.

Tingsrätten tog upp fallet ytterligare en gång i december 2018, där de anser att Kronofogden har rätt att sälja ut lösegendomen.

Mannen hade anfört att Kronofogden brustit väsentligt vid försäljningen och att det påverkat försäljningspriset. Mannen överklagade återigen tingsrättens beslut till Svea hovrätt dom inte gav prövningsrätt. Inte heller Högsta domstolen ger prövningsrätt, vilket gör att Nacka tingsrätts dom gäller.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt