Annons:

Västerviks kommun utsågs till Årets Idrottskommun i Småland 2019

Stefan Fredriksson, Dan Nilsson, Kent Karlsson och Rickard Strandberg.

Västerviks kommun utsågs till Årets Idrottskommun i Småland 2019

I kamp med 33 andra kommuner var det Västervik som utsågs till Årets idrottskommun i Smålandsidrotten 2019. I nomineringen står det att kommunen har prioriterat och utvecklat kommuninvånarnas och föreningslivets förutsättningar och möjligheter till rörelse under devisen ”Livskvalitet varje dag”.



 


  

Annons:

Priset delades ut av SISU Småland i måndags till kommunstyrelsens ordförande Dan Nilsson. I nomineringen står det bland annat:

”Att kommunen prioriterar idrotts-och fritidsfrågor, att det under året har skett en gedigen utveckling av idrottsanläggningar och idrottsmiljöer i kommunen”.

Bland annat räknas det upp satsningar på ridskolor i Gamleby, Överum och Västervik. Kommunen har öppnat ett sport-och fritidsbibliotek och anlagt en discgolfbana vid Alviken. Utöver det har kommunen beslutat om att satsa på en ny sporthall och en om-och tillbyggnad av simhallen. Man ska även arbeta fram en plan för att förverkliga målbilden kring nya anläggningar på Bökensveds idrottsområde.

Dan Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande var glad över att få ta emot priset.

- Fantastiskt. Vi får ett kvitto för det medvetna arbetet där de ideella föreningarnas engagemang ligger till grund för den här utmärkelsen, säger han.

Han tror att kommunen fått priset för att det finns en bra organisation och delaktiga tjänstepersoner i kommunen som arbetar brett mot kommunens idrott.

Är bredden viktigare än toppen?

- Ja det skulle jag vilja säga. Den är viktig för samhällsutvecklingen. Idrotten har en stor plats i kommunen inte minst för folkhälsan.

Hur går arbetet vidare med Bökensved?

- Vi har fått klart med ett bygglov vi har en styrgrupp som kommer att jobba vidare med Bökensved nästa vecka. Det är ett stort och omfattande projekt, säger Dan Nilsson.

Mångfalden är styrkan

Stefan Fredriksson är idrottskonsulent i SISU med verksamhetsområde Västerviks kommun, han menar att Västervik fått priset är otroligt välförtjänt.

- Det är mångfalden som är styrkan så att även små föreningar för möjlighet att utvecklas här.

Anders Östlund är Kultur – och idrottsstrateg i Västerviks kommun han är stolt över att Västerviks kommun fått priset.

- Det visar att vi har ett fruktsamt samarbete mellan föreningarna och politiken. Vi har mycket kvar att göra som förpliktigar det här priset. Ett sådant här pris sätter fokus på Västervik.

Han vill framhålla att kommunen inte bara gjort satsningar i Västervik utan i hela kommunen.

- Man har gjort satsningar på flera mindre orter i stort och smått. Det här gör mitt dagliga jobb mycket roligare med priset i ryggen, säger Anders Östlund.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt