Annons:

Patient fick inte sin epilepsimedicin intravenöst – IVO ger kritik

IVO ger Västerviks sjukhus kritik för att en patient fick sin epilepsimedicin genom dropp

Patient fick inte sin epilepsimedicin intravenöst – IVO ger kritik

I samband med en bukoperation, kunde en patient inte äta sin epilepsimedicin som tidigare. Patienten fick heller inte medicinen intravenöst, vilket ledde till att patienten fick ett krampanfall. Något som skulle kunna motverkats om patienten fått medicinen via dropp, skriver Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO).

Annons:

Patienten var inlagd på Västerviks sjukhus i åtta dagar 2019. Under den tiden fick patienten läkemedel mot epilepsi sporadiskt, då patienten i samband med en bukoperation inte kunde svälja medicinen. Det ledde till att patienten fick ett krampanfall och vårdades på IVA till följd av det krampanfallet. Detta kunde ha undvikits, anser den person som anmält Västerviks sjukhus.

Verksamhetschefen har yttrat sig och menar att det inte är rutinmässigt att det ges epilepsimediciner intravenöst i samband med bukkirurgi då den period som patienten inte kan försörja sig är kortvarig. Men i detta fall skulle man ha övervägt den medicineringen, då det rörde sig om en sjukhusvistelse som var i åtta dagar.

IVO har beslutat att avsluta ärendet och skriver att de åtgärder som vidtogs vid Västerviks sjukhus gällande epilepsimedicineringen var bristfälliga.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt