Annons:

”Samhället ska vara till för alla människor”

Simhallen ska vara till för alla människor även hbtq-personer säger Frederik Garlén som startat uppropet mot att kvinnor ska få vara själva en tid i veckan i simhallen.

”Samhället ska vara till för alla människor”

Frederik Garlén berättar varför han har startat uppropet för att kvinnor inte ska få en tid i veckan där enbart kvinnor ska få bada.

- Samhället ska vara till för alla människor. Alla kvinnor ska få tillträde till simhallen inte bara de som är heterosexuella, säger han.

  

Annons:

Just nu pågår ett upprop mot att kvinnor ska få separata badtider i simhallen. Den som har skrivit uppropet och namninsamlingen är Frederik Garlén.

- Namninsamlingen handlar om alla människors lika värde oavsett religon och kön, säger han.

Frederik Garlén vill säga att han inte har några rasistiska undertoner med sitt upprop. Han menar att samhället ska vara till för alla människor.

- Jag anser att alla kvinnor ska ha rätt att gå till simhallen för att bada. Inte bara de som är heterosexuella. Jag anser att det finns ett förtryck mot hbtq-personer, därför säger vi nej till Fyrens förslag om att kvinnor ska få en separat tid för att bada i simhallen. Det ska gälla alla kvinnor även de som är hbtq-personer, säger Frederik Garlén.

Han säger att alla människor ska ha lika rättigheter.

- Uppropet handlar om att alla människor har lika rättigheter. Samhället ska vara till för alla människor, säger han.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt