Annons:

Jobbmässa i Gamleby på lördag

På lördag är det jobbmässa i Gamleby Centrum

Jobbmässa i Gamleby på lördag

På lördag kommer ett tiotal företag till Gamleby Centrum för att hitta personer som vill jobba hos dem. Främst är det unga som ska lockas att ta sommarjobb, men det finns också möjligheter för de som redan har gått i pension att hitta ett jobb.

Annons:

Det är många olika slags yrken som eftersöks på lördag, när det är jobbmässa i Gamleby Centrum. Anette Karlsson är Byledare, hon berättar vilken typ av arbetskraft som företagen efterfrågar.

- Det är inom vård och omsorg, butikspersonal, elektriker, städ, trädgård, receptionist och jobb i turistbyrå, säger hon.

Hon berättar att flera av företagen riktar sig till unga som vill ha ett sommarjobb.

- Det är Västerviks kommun som bland annat söker unga som kan jobba inom omsorgen. Även KustCamp söker personal till sin camping i Gamleby och till sitt Västervik Guesthause som finns vid Grönsakstorget i Västervik, säger Anette.

Det finns andra arbetsgivare också som Riksbyggen, Lilla Lekstugan och Assistans för Dig.

Ytterligare ett företag finns med på jobbmässan och det är Veteranpoolen.

- De söker efter personer som gått i pension som kan tänka sig jobba för dem, säger Anette Karlsson.

Nystart för jobbmässan

Jobbmässa har förekommit tidigare i Gamleby. Den första genomfördes efter att Akzo Nobel lades ner i Gamleby. Året efter genomfördes ytterligare en. Men därefter har det varit ett uppehåll på några år.

- Vi fick en förfrågan av Västerviks kommun om vi skulle genomföra en jobbmässa i Gamleby och det nappade vi på, säger Anette Karlsson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt