Annons:

Många aktiviteter under sportlovet – bland annat i S.t Petri kyrka

Åsa Nilsson och Henrik Frisell vid Västerviks Församling.

Många aktiviteter under sportlovet – bland annat i S.t Petri kyrka

Det kommer att finnas mycket att göra för sportlovslediga skolungdomar nästa vecka. Det är lek och bad i simhallen, skridskor på Tjustvallen och i Plivit Arena, bowling, klättring samt mycket pyssel, mysterier och lek i S:t Petri kyrka som arrangeras av Västerviks församling.

 

  

Annons:

Förra året var det premiär för sportlovsaktiviteter i S:t Petri kyrka i Västervik Då blev det en jättesuccé då upp till 800 barn kom till kyrkan för att lösa mysterier, besöka kyrkans källare och torn. I år kommer Västerviks församling att göra en liknande sportlovsaktivitet skillnaden är att i år är det två dagar i stället för en.

- Vi hade inte väntat oss den anstormning av barn som kom till oss förra året, säger Henrik Frisell, fritidsledare i Västerviks församling.

Han och Åsa Nilsson, församlingsassistent, hade hoppats på att 200 barn skulle komma, men det kom nästan 800 barn. Därför kommer de att genomföra aktiviteter för barn under både tisdagen och onsdagen i år.

- På tisdagen bjuder vi hit förskolor, fritids och fritidsklubbar på onsdagen är allmänheten välkomna hit, säger Åsa Nilsson.

Många av de populära aktiviteterna från förra året återkommer.

- Tornvisningen var populär förra året. Vi har satt begränsningar i år så att högst fem barn får gå upp i kyrktornet på samma gång, säger Henrik Frisell.

Andra populära aktiviteter är att gå ner i källaren under kyrkan och att vara kyrk-deckare som letar efter ledtrådar så att barnen kan lösa olika mysterier. Det blir också pyssel och sångstunder och de som vill se när kyrksilvret putsas eller titta på prästernas kläder kan få göra det.

- Vi vill visa att kyrkan kan användas till andra saker än gudstjänst. Den kan också vara en mötesplats, säger Åsa Nilsson.

Många aktiviteter i kommunen

Förutom kyrkans aktiviteter finns det mycket annat att göra för sportlovslediga ungdomar.

I Västerviks stadsbibliotek finns det möjlighet att vara i labbet eller delta i en sagostund. Det blir sportlovsLAN i Mejeriet, familjeaktiviteter på naturum och på Västerviks museum. Gamlebygymnasiet har sportlovskul, det blir barnteater och mycket mer. Alla aktiviteter som görs för sportlovslediga ungdomar finns att läsa om på Västerviks kommuns hemsida.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt