Annons:

Grundskolan får svårt att hålla budget i år också –

Ekonomirapporten för BUN visar på ett nottresultat, men grundskolan sticker ut genom att gå minus 700 000 kronor efter en månad. Foto: Pixbay

Grundskolan får svårt att hålla budget i år också – "Sticker ut"

Förra året gjorde BUN ett preliminärt underskott på knappt tio miljoner kronor. Hela underskottet och lite till kunde hänföras till grundskolan. Efter en månad finns det fortfarande en del kostnader i grundskolan som släpar efter vilka kan ge ett underskott även i år.

Annons:

Det är tidigt på året, endast en månad har gått för barn-och utbildningsnämndens budget år. Ändå finns det varningssignaler som nämnden ska ta tag i. Det är ökade kostnader för grundskolan. Under januari ökade deras kostnader med 700 000 kronor mot budget.

– Grundskolan sticker ut, vi har med oss en del kostnader från föregående år in i det nuvarande, säger Marcus Fridlund (S), ordförande i Barn-och utbildningsnämnden.

I prognosen som baseras på det resultat som verksamheterna gjort under januari månad, pekar siffrorna ändå på ett noll-resultat. I prognosen är det grundskolan som verkar gå tre miljoner back under 2020. Det hjälps upp med att förskolan och övergripande verksamhet har lägre kostnader än budgeterat.

– Vi flaggade redan i slutet av förra året att budgeten var tajt, säger Elin Sjölander Landerdahl (M).

Marcus Fridlund menar att alla åtgärder som satts in för grundskolan inte har fått effekt än.

– Vi kommer att titta på detaljerna i större utsträckning under året, säger han.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt