Annons:

Länsstyrelsen överprövar detaljplan om Hallmare: Strider mot strandskyddet

Länsstyrelsen överprövar beslut om detaljplan för Hallmare

Länsstyrelsen överprövar detaljplan om Hallmare: Strider mot strandskyddet

Länsstyrelsen i Kalmar län har beslutat att överpröva Västerviks kommuns detaljplan som rör Hallmare Havsbad. De anser att detaljplanen ska upphävas då en del av planområdet är i strid mot gällande bestämmelser av strandskyddet.

 

  

Annons:

Länsstyrelsen skriver i sitt beslut om att överpröva kommunfullmäktiges beslut om att godkänna detaljplanen, att man vid flera tillfällen under planprocessen påtalat att upphävandet av strandskyddet är i strid mot gällande lagstiftning.

- Vid granskning av detaljplanen framförde länsstyrelsen synpunkter vad gäller upphävandet av strandskyddet inom området närmast strandlinjen. Vi anser att kommunen inte tagit tillräcklig hänsyn till synpunkter inför antagandet av detaljplanen, skriver länsstyrelsen.

Länsstyrelsen anser att på grund av områdets topografi behöver den fria passagen vara minst några tiotals meter för att bibehålla och säkerställa den fria passagen för allmänheten.

- Enligt granskat kartunderlag över området konstateras att området nedanför den grusade vägen de senaste åren i allt större omfattning ianspråktagits av campingverksamheten. Detta strider mot gällande detaljplan där området är planlagt som parkmark. Länsstyrelsen beslutar därför att överpröva detaljplanen, skriver man.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt