Annons:

Hanteringstiden för byggärenden har minskat

Akka Karlsson (MP) Carolina Stalebrant, chef för miljö-och byggnadskontoret, Ulf Jonsson (S) och Marie Stenmark (M)

Hanteringstiden för byggärenden har minskat

Miljö- och byggnadsnämndens uppföljning av sina verksamhetsmål visade att hanteringstiden för byggärenden har minskat under 2019. Flera förändringar internt samt att de som lämnar in bygglovsansökningar blivit bättre på att lämna in samtliga handlingar, är anledningen.

Annons:

Handläggningstiden minskar när det gäller bygglovsärenden under 2019. Det visar uppföljningen av verksamhetsmålen.

- Vi har genomfört en del ändrade rutiner och samtidigt tagit hjälp av digitaliseringen, säger Carolina Stalebrant, chef för miljö-och byggnadskontoret.

Man har också förändrat delegationsordningen så att fler beslut tas av miljö-och byggnadskontoret direkt istället för att besluten fattas av nämnden.

- Tolv procent av alla beslut fattas av miljö- och byggnadsnämnden, resten fattas av kontoret, säger Akko Karlsson (MP), vice ordförande i miljö-och byggnadsnämnden.

"Blir ett bättre flöde"

Fler och fler som lämnar in bygglovsansökningar tar med samtliga handlingar i sina ansökningar vilket minskar tiden för bygglovshandläggarnas arbete.

- Det blir ett bättre flöde i deras arbete, säger Carolina Stalebrant.

Samtidigt har det blivit en press på bygglovshandläggarna att hinna klart i tid med att bevilja bygglov då kravet är att lämna besked inte får överskrida tio veckor efter att samtliga bygglovshandlingar lämnats in.

- Det ökar pressen på både kontoret men även på de sökande att de gör rätt från början för att underlätta vårt arbete, säger Carolina Stalebrant.

Ulf Jonsson (S) ordförande för miljö-och byggnadsnämnden är inte orolig för att nämnden kommer att bli överflödig, när fler beslut fattas av kontoret.

- Vi kommer att ha mycket att göra ändå, säger han.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt