Annons:

Carl Dahlin (M) ”Fler måste tycka att Regionen är en attraktiv arbetsgivare”

Carl Dahlin (M) besökte akuten i Västervik i onsdags.

Carl Dahlin (M) ”Fler måste tycka att Regionen är en attraktiv arbetsgivare”

Carl Dahlin (M) regioråd i Region Kalmar, besökte i onsdags akuten vid Västerviks sjukhus. Ett av målen med besöket var att lyssna av med personalen hur de upplever Region som arbetsgivare.

-  Vid Regionens enkät svarar endast 14 procent att de anser att Regionen är en attraktiv arbetsgivare, de måste bli fler som anser det om Regionen ska lyckas nå sitt mål som Sverige bästa arbetsplats, säger han.

  

Annons:

Carl Dahlin gör flera besök ute på olika sjukhus och avdelningar inom regionen Kalmar län. I onsdags besökte han akuten på Västerviks sjukhus. Han var med under ett arbetspass mellan 14.30 och 22.00 för att skapa sig en bättre bild av hur personalen har det på arbetet.

- Jag vill bland annat vet om det förekommer hot och våld mot personalen som det rapporteras om i de större orterna i landet.

Är det så vid akuten i Västervik?

- Nej, det ser annorlunda ut här, då många kommer in med ambulans till sjukhuset. Jag skulle vilja säga att det är lugnare i Västervik, säger han.

Han säger att mycket fungerar bra vad det gäller vården i Regionen.

- Men det finns förbättringsområden. Ett sådant är att fler måste tycka att Regionen är en attraktiv arbetsgivare. Endast 14 procent av 5 600 personer som svarat på enkäten skriver att det är så. Ska Regionen lyckas nå målet om att bli Sveriges bäst arbetsplats, måste fler tycka det, säger Carl Dahlin.

Stressigt tufft yrke

Vid mötet med personalen på akuten i Västervik mötte han en stresstålig grupp yrkesarbetande människor.

- Jag har sett hur alla vet vad de ska göra när de tar emot en patient, det känns tryggt att veta att det fungerar så bra, säger han.

Ser du någonting som går att förbättra?

- Det är förtidigt att säga det, jag är här för att lyssna på personalen och fånga upp det som medarbetarna säger till mig. Jag blir alltid välkomnad av medarbetarna i Regionen när jag är ute på mina besök och får mycket bra respons, säger Carl Dahlin.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt