Annons:

”Restiden måste minskas inte ökas på Riksväg 35”

Dan Nilsson (S) och Harald Hjalmarsson (M) gillar inte att restiden föreslås öka på Riksväg 35

”Restiden måste minskas inte ökas på Riksväg 35”

Trafikverket vill förändra hastigheten på delar av Riksväg 35, så att restiden ökar med några minuter. Förslaget ligger nu ute på remiss och en enig kommunstyrelse svarar att vägen måste prioriteras då den är viktig för bilresor och godstransporter.

Annons:

 

 

 

Infrastrukturen mellan Västervik och Linköpings kommun måste bli bättre anser kommunstyrelsen i Västervik. När Trafikverket vill förändra hastigheten på Riksväg 35 som ligger i Östergötlands län, ökar restiden med cirka tre minuter.

- Vi motsätter oss inte att vägen blir säkrare men det är inte på grund av sänkt hastighet utan utbyggd 2+1 väg och mer viltstängsel, säger Dan Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande.

Kommunstyrelsen svarar på yttrande genom att peka på att Riksväg 35 är en mycket viktig och prioriterad transportväg för bilresor och godstransporter över länsgränsen. Det går mycket resande och arbetsplatspendling längs vägen och det är önskvärt att restiden minskar. Västerviks kommun anser därför att restiderna förkortas genom att det byggs 2+1 väg med höjd hastighet mellan Överum och Åtvidaberg. Vägavsnittet bör också förses med viltstängsel då detta saknas och området hyser mycket vilt och det ske många viltolyckor där.

Harald Hjalmarsson (M) anser det finns en tydlig grund till att Trafikverket vill sänka hastigheterna på vissa sträckor av Riksväg 35.

- Det är en konsekvens att vägen inte ha skötts, säger han.

Ingen lyssnar

Västerviks kommun har i många år ställt krav på att Riksväg 35 ska förbättras. I Östergötland har delar av vägen förbättrats men andra delar ser vägen ut på samma sätt som lång tid tillbaka.

För att lyckas med att få medel till att förbättra standarden på vägen måste kommunen få med sig Trafikverket och Region Kalmar.

Är det ingen som lyssnar på er?

- Tyvärr är det allt för många som inte gör det. I förlängningen är det staten som ska stå för kostnaden, men vi har också svårt att nå fram till vår egen Region i Kalmar län att få stöd för att Riksväg 35 ska byggas om, säger Dan Nilsson (S).

- Vår region har minst tilldelning i landet per capita till infrastruktur, säger Harald Hjalmarsson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt