Annons:

Ankarsrums hälsocentral bäst i Regionen

Ankarsrums hälsocentral är den bästa offentliga hälsocentralen i regionen.

Ankarsrums hälsocentral bäst i Regionen

I tisdags gratulerade Angelica Katsanidou (S) ordförande för Region Kalmar län och regionråd Yvonne Hagberg medarbetarna på hälsocentralen i Ankarsrum, då den vårdgivaren blivit vald till bästa hälsocentral av de offentliga vårdgivarna i Regionen.

Annons:

Det är inte nog med att Ankarsrum hälsocentral blivit utsedd till bästa hälsocentral av de offentliga vårdgivarna i Regionen, de ligger också topp 20 i landet.

- Det är jätteroligt, framförallt för medarbetarna i Ankarsrum, säger Angelica Katsanidou.

Resultatet kommer från svar från de som besöker hälsocentralen och patienterna är väldigt nöjda med den vård som de får i Ankarsrum.

Varför ger patienterna hälsocentralen så bra betyg?

- Man känner sig väldigt väl omhändertagen. Personalen är bra på att lösa problemen direkt. De ser patienten som en helhet, säger Angelica.

Hon säger också att det handlar om ledarskapet.

- Hans Karlssons ledarskap sätter en positiv stämning på arbetsplatsen som sprider sig till övriga medarbetare.

Vad betyder det här för dig och region Kalmar län?

- När patienterna i regionen har sagt sitt ligger Region Kalmar läns resultat bland de bästa i landet. Men en sådan här utmärkelse beror inte på politikerna utan på medarbetarna. Samtidigt gör det mig extra glad att en hälsocentral i Västerviks kommun är bäst i vår region.

Hon tycker att det är roligt att det just är Ankarsrum som blivit vald av patienterna.

- Man ska komma ihåg att det var inte allt för länge sedan som det inte fanns någon läkare på orten. Man har gjort en häftig resa, säger Angelica Katsanidou.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt