Annons:

  • Astrid Lindgren-statyn har smyckats med blommor

    Astrid Lindgrens staty i Vimmerby är en av 30 statyer som blommar ut i helgen. Foto: Ossian Mathiasson

  • Astrid Lindgren-statyn har smyckats med blommor

Astrid Lindgren-statyn har smyckats med blommor

Återigen vill Interflora med hjälp av blommor rikta ljuset mot kvinnan. I dag har ett 30-tal kvinnliga statyer från Kiruna i norr till Bostad i söder smyckats, däribland Astrid Lindgren-statyn i Vimmerby. 

Annons:

På söndag är det internationella kvinnodagen, kvinnornas dag. Det vill Interflora uppmärksamma för tredje året i rad med att hylla och ge kvinnan lyskraft i det offentliga rummet. 

I dag har samtliga namngivna kvinnliga statyer i Sverige smyckats med blommor och så att vara under hela helgen. 

”Syftet är att belysa den ojämna fördelningen av män och kvinnor i det offentliga rummet”, säger Sofia Kaare Jansson, Interfloras presstalesperson i ett pressmeddelande. 

"Vill ge en rättvis bild av historien"

En av statyerna som Interflora har smyckat och gjort fin är Astrid Lindgrens staty i Vimmerby. Det är en av drygt 30 statyer när Interflora hyllar kvinnan med en blomstrande konstutställning i det offentliga rummet. I dag föreställer cirka tio procent av alla statyer i Sverige namngivna kvinnor. 

”De personer som vi sätter på piedestal påverkar allas vår världsbild. Små tjejer och killar måste också kunna se kvinnliga statyer som representerar status, auktoritet och framgång. Vi vill, på vårt sätt och med vår produkt bidra till att ge en rättvis bild av historien, spegla det samhälle vi lever i och inspirera fler kvinnor till stordåd”, säger Louisa Blomstrand, marknads- och e-handelschef på Interflora, i samma pressmeddelande. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt