Annons:

Söker tillstånd för F-6 skola i Västervik

Alphaskolan söker tillstånd hos Skolinspektionen att få bedriva F-6 skolan i Gertrudsvik.

Söker tillstånd för F-6 skola i Västervik

Alphaskolan i Gertrudsvik söker tillstånd hos Skolinspektionen för att bedriva F-6 års verksamhet från hösten 2021. Idag bedriver Alphaskolan förskola från 1-6 år samt högstadieskola.

- Det skulle vara häftigt att få vara med och utveckla barn från 1-16 år, säger Joakim Björkman, vd för Alphaskolan i Västervik.

 

  

Annons:

Alphaskolan bedriver förskoleverksamhet i Gertrudsvik och högstadieskola på Storgatan i Västervik. I januari i år lämnade man in en ansökan om att bedriva F-6 skola på Gertrudsvik.

- Det har varit ett stort önskemål från föräldrarnas sida för att få ha kvar sina barn i Alphaskolan även efter att barnen ska börja lågstadiet, säger Joakim Björkman.

Han säger att Alphaskolan idag har ett bra samarbete med Per Karlsson på Gertrudsvik och båda är intresserade av att öka samarbetet.

Just nu ligger ärendet hos Västerviks kommun som får yttra sig till Skolinspektionen.

- Vi får vänta tills i höst för att få svar från Skolinspektionen om vi får starta en F-6 skola. I så fall kommer den att starta till hösten 2021, säger Joakim Björkman.

Joakim hoppas att Skolinspektionen ger tillstånd.

- Det skulle vara häftigt att få vara med och utveckla barn får 1-16 år, säger han.

Språket grunden till allt lärande

Alphaskolan har idag 150 elever i Västervik.

Vad är skillnaden med Alphaskolan och en annan slags grundskola?

- Vi anser att språket är grunden till allt lärande. Vi tror också på långa lektioner i samma ämne. Upp till tre timmar. Samtidigt jobbar vi mycket i projektform där vi inkluderar olika ämnen, säger Joakim Björkman.

Hur kommer ni att jobba i en F-6 skola?

- Det är mycket språk som vi arbetar med. Samtidigt vill vi att eleverna ska bli sedda på ett annat sätt samt att eleverna ska ha bra relationer till varandra och lärarna, säger Joakim Björkman.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt